Hur du använder Hashtags i Sociala Medier

En hashtag är ett sätt att sortera era inlägg på, beroende på vilka tags ni väljer så sätts inläggen i olika kategorier som är sökbara.
Det är ett effektivt sätt att nå ut till just er målgrupp och följare som är intresserade av just ert innehåll.
Bra innehåll i kombination med rätt taggar kommer troligtvis att nå rätt målgrupp och få dina inlägg att öka i interaktioner.
Se till att taggarna är relevanta gentemot innehållet i inlägget för annars kan det skapa en irritation hos dem som söker på just den hashtagen och du har ett helt annat innehåll som inte alls passar in i den kategorin. Här är det inte fokus på sälj utan fokus på att sprida inlägget och öka interaktionerna på ett smart och naturligt sätt.
Vi rekommenderar 5-10 stycken per inlägg men undvik taggar i sponsrat material.

1. Varumärkes Hashtag – Hitta 1-3 hashtags som passar för ert företag och som ni enkelt kan hänvisa era följare att använda. Nöjda kunder som har köpt era produkter eller tjänster kan posta inlägg med eran tagg och på så sätt kan ni enkelt samla på er en bildbank.

2. Vilka sociala medier fungerar hashtags?
Det fungerar att använda dem på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest och Twitter men är vanligast och mest självklart på Instagram och LinkedIn.

3. Var ska man posta sina hashtags på Instagram?
Ni kan lägga till dem på flera ställen:

  • I er biografi
  • I er storie på Instagram
  • I texten i ert inlägg
  • I en kommentar som publiceras nedanför ert inlägg

4. Målgrupp – Vilka hashtags använder er publik? Kolla vilka hashtags som er målgrupp använder och följer för att lättare kunna koppla era inlägg till er målgrupp men tänk också på att hashtaggen ska vara relevant för ert företag och inlägget.
Säljer ert företag exempelvis bokföringsprogram kanske du kan tänkas använda #egenföretagare #bokföring #startaföretag #nystartatföretag.

5. Relevanta hashtags – Tänk på att använda relevanta hashtags som man kopplar med er som företag ex

  • Er produkt eller tjänst #stickadtröja #medierådgivning
  • Er lokalisering exempel #Växjö
  • Om ni har ett evenemang eller deltar i ett evenemang exempel #växjöcharity2021