Mer trafik för din e-handelsbutik

Google Shopping är en av många lösningar i Googles produktportfölj. Google Shopping är i grunden en prisjämförelsesajt och idag även en metod för att visa upp sina produkter i sökresultatet. Du som säljer produkter har chansen att effektivt exponera ditt erbjudande direkt till köpsugna besökare. Med Google Shopping-kampanjer marknadsför du dina produkter till kvalificerade kunder som letar efter just din produkt. I sökresultatet visas Google Shopping-annonser med en liten bild på produkten som lockar till klick. I annonsen visas även information som pris och butiksnamn. 

Utöver Google Sök kan dina annonser även synas på Google Bilder och på andra plattformar med Google-koppling som YouTube och i Gmail. Precis som för Google Ads där man arbetar med textannonser behöver du bara betala för det antal klick som faktiskt görs, så kallad CPC/kostnad per klick. När annonserna sätts upp anges ett maxbelopp för vad du är villig att debiteras per klick. Det är även vanligt att identifiera negativa sökord och ställa in så att du inte behöver betala för onödiga klick. 

Referenser

Våra uppdrag är väldigt varierande och sträcker sig från små enskilda bolag till stora koncerner. Ta en titt på några exempel där vi hjälpt kunder att utveckla sina varumärken eller sin kommunikation.

4

GOOGLE - KRONFÖNSTER

En av Sveriges ledande fönstertillverkare är baserad i Växjö och vi är stolta att få ha dem som kund. Genom ett stort digitalt fokus, kreativa kampanjer och kontinuerlig uppföljning kring våra gemensamt satta mål utvecklar vi ständigt vårt samarbete! Tillsammans har vi startat om verksamheten och det är fantastiskt att se den fart man redan fått upp! 

 

5

GOOGLE - SKROTFRAG

Till Skrotfrag har vi gjort bland annat en ny grafisk profil, annonser och en ny hemsida, men vi har också gjort en analys av texter, sökord och tagit fram sökmotoroptimerade texter.

EFFEKTIVA KAMPANJER

Vi på Advisory hjälper dig att skapa effektiva kampanjer och annonser som får dina produkter att presenteras på bästa möjliga sätt i Google Shopping. När kampanjerna sätts upp görs det via produktgrupper som gör att flera närliggande produkter kan visas upp på samma sökning. För att din marknadsföring via Google Shopping ska bli framgångsrik behöver du ha en stark webbplats som gör att kunderna väljer att handla av dig – annars är annonseringen inte mycket värd. 

Här hjälper vi dig gärna med att se över viktiga delar som webbplatsstruktur, design och användarvänlighet. När annonskampanjerna är på plats och hemsidans kvalitet är säkerställd hjälper vi dig att följa hur dina annonser presterar och ser till att optimera dem över tid så att du får bästa möjliga genomslag för din annonsering via Google Shopping.

MÖT MARCUS
- Medierådgivare på Advisory i Göteborg

Vem är du Marcus? - Jag är 42 år och bor i ett hus utanför Göteborg med min sambo och två fotbollstokiga pojkar. Jag föredrar att starta morgonen med ett gympass och fritiden drar jag gärna iväg på en golfrunda eller fisketur. 

Vad har du för roll på Advisory? - Delägare och medierådgivare, med huvudfokus på västkusten. 

3 snabba:
Favoritresmål? - Sicilien eller NYC. 
Favoritmat? - Finns det något som toppar en riktigt krämig pasta med ett fylligt glas rött? Favoritfilm? - Sagan om ringen, Gladiator och Pulp fiction. 

070 – 995 63 86
marcus@advisoryab.se

Göteborg