Kanal- & kommunikation-strategi

Med kompletta lösningar ser vi till att dina investeringar i annonser, kampanjer och optimeringar för högre trafik till din webbplats, resulterar i ett ökat antal nya kunder.

Det är viktigt att strategierna stämmer överens med verkligheten och att visioner och konkreta resultat verkar synergiskt. Genom att kombinera flera olika medier kan du i många fall skapa en total effekt där varje del av marknadsföringsstrategin bidrar. Du kan till exempel börja brett genom att gör reklam i tv eller tidningar, för att sedan smalna av marknadsföringen till att bli mer riktad mot 

specifika kundprofiler – ofta via sociala medier och digitala plattformar. 

Advisory tar fram förslag på hur du kan fördela din budget över olika medier för att nå bästa resultat. Oavsett om du har möjlighet att investera i stora projekt eller inte ser vi till att göra det absolut bästa utifrån dina möjligheter. Med en väl anpassad och effektiv strategi får du relativt stora framgångar för relativt små insatser.

Referenser

Våra uppdrag är väldigt varierande och sträcker sig från små enskilda bolag till stora koncerner. Ta en titt på några exempel där vi hjälpt kunder att utveckla sina varumärken eller sin kommunikation.

4

STRATEGI - VÄXJÖ FÄRG & TAPET

Att få vara byrå till ett så starkt lokalt varumärke som Växjö Färg är fantastiskt kul! Under ett par års tid har vi tillsammans utvecklat företagets visuella profil och grafiska utryck. Något som idag syns i såväl fysisk som digital miljö. Tillsammans med kund har vi blivit deras externa marknadsavdelning vilket löst de dagliga utmaningarna kring kommunikation och låtit kunden fokusera på sin kärnverksamhet.

5

STRATEGI & ANALYS - EM HOME

Vårt samarbete med Em Home innebär ett partnerskap på både lokal som nationell nivå. Tillsammans med kundens organisation på Electra i Kalmar kan vi genomföra marknadsinsatser som sträcker sig från deras nationell E-handel till att möte den lokala butiken i deras fysiska marknad. Tillsammans har vi hittat en vinnande setup där Advisory blir en stark partner på såväl lokal som nationell nivå.

4

MEDIERÅDGIVNING - KRONFÖNSTER

För Kronfönster är vi deras totala marknadsorganisation och driftar alla deras kanaler. Samarbetet utgår ifrån deras E-handel men anpassas också för att driva fysiska besök mot kunds showroom. Genom ett stort digitalt fokus, kreativa kampanjer och kontinuerlig uppföljning kring våra gemensamt satta mål utvecklar vi ständigt vårt samarbete! Tillsammans har vi startat om verksamheten och det är fantastiskt kul och se den fart man redan fått upp!

5

MEDIEKÖP - CTC

För denna kund kordinerar vi samtliga medieköp, hanterar deras synlighet på Google och säkerställer att denna synlighet återspeglar sig ner till deras partners runtom i hela Sverige. Genom en mix av räckviddsmedier, digitala och sociala kanaler har vi genom några års samarbete hittat en vinnande strategi. För CTC har vi kunnat addera ny synlighet, rejält påverkat deras organiska placering och hittat en väg för effektiva medieköp.

VI HAR RÄTT verktyg

Kommunikationsverktygen är i princip oändliga och idag finns en unik möjlighet att nå fram till enskilda individer via digitala plattformar. Vi skapar en kundprofil för att med små medel rikta marknadsföringen till avgränsade målgrupper. Detta kan innebära allt från geografisk avgränsning, till branscher, åldrar, inkomster och till och med personlighetstyper. Advisory har rätt verktyg och kompetenser för att gräva djupt och genom behovsanalyser respektive marknadsanalyser kunna ringa in de målgrupper som du främst vill lägga dina 

investeringar på för att få så hög avkastning som möjligt. Våra kanal- och kommunikationsstrategier är lika anpassade som effektiva, och vi står ständigt redo att göra nödvändiga justeringar för att maximera utdelningen och bibehålla högsta möjliga kundförtroende. Vi utformar våra strategier i nära samarbete med dig som kund för att du ska kunna leda och stå bakom varje steg i marknadsföringen. Vårt uppdrag är helt enkelt att göra dina visioner till verklighet!

SÄG HEJ TILL KRISTOFFER

- Medierådgivare på Advisory

Vem är du Kristoffer?
- 37 år, sambo med Anna och pappa till Vincent och Adrian. Stor passion för fiske, matlagning och goda viner!

Vad har du för roll på Advisory?
- En av grundarna till bolaget och VD. Jag arbetar främst med bolagets lite större uppdrag där det kanske är nationella varumärken, kedjor med butiker/åf över hela landet eller större e-handelssajter som Kronfönster.

3 snabba:
Favoritresmål: – Florida (Miami).
Favoritmat: – Råbiff.
Favoritfilm: – Gone in 60 seconds.