SEM/Search Engine Marketing

SEM står för Search Engine Marketing och kan på svenska benämnas som sökmotormarknadsföring.

SEM ramar in arbetet med betald annonsering på sökmotorer.

SÖKMOTORMARKNADSFÖRING

SEM står för Search Engine Marketing och kan på svenska benämnas som sökmotormarknadsföring. SEM ramar in arbetet med betald annonsering på sökmotorer. Det kan utgöras av Google Ads för den som vill synas på Google eller motsvarande för andra sökmotorer som Bing och Yahoo. Idag är Google den absolut mest populära sökmotorn så det är där det är vanligast att placera sina annonser. Det som skiljer SEO och SEM åt är att SEO inriktar sig på det organiska sökresultatet medan SEM handlar om att synas på en annonsplats. En fördel jämfört med SEO är att du kan komma igång med arbetet på en gång. SEO handlar om att bygga upp en hemsida med bra innehåll och teknik, medan annonseringen går betydligt snabbare så länge du har en budget som du är redo att spendera. Både SEO och SEM är effektiva metoder eftersom de som söker information uppenbarligen är intresserade av just din produkt. I längden brukar en kombination av SEO och SEM vara mest lönsamt. 

Google – referenser

4

GOOGLE - KRONFÖNSTER

En av Sveriges ledande fönstertillverkare är baserad i Växjö och vi är stolta att få ha dem som kund. Genom ett stort digitalt fokus, kreativa kampanjer och kontinuerlig uppföljning kring våra gemensamt satta mål utvecklar vi ständigt vårt samarbete! Tillsammans har vi startat om verksamheten och det är fantastiskt att se den fart man redan fått upp! 

 

5

GOOGLE - VÄXJÖ FÄRG & TAPET

Att få vara byrå till ett så starkt lokalt varumärke som Växjö Färg är fantastiskt kul! Under ett par års tid har vi tillsammans utvecklat företagets visuella profil och grafiska utryck. Något som idag syns i såväl fysisk som digital miljö. Vårt uppdrag omfattar flera roller där vi planerar, koordinerar, genomför och följer upp en mängd olika insatser, i flertalet olika kanaler.

4

GOOGLE - SHARP

Vi har tillsammans med Sharp Kronoberg och Sharp Blekinge arbetat med att öka deras digitala synlighet genom sökmotoroptimering, digitala kampanjer i form av digitala banners och rörligt material till Sociala Medier. 

5

GOOGLE - SKROTFRAG

Till Skrotfrag har vi gjort bland annat en ny grafisk profil, annonser och en ny hemsida, men vi har också gjort en analys av texter, sökord och tagit fram sökmotoroptimerade texter.

KVALITATIVA LANDNINGSSIDOR

Vi hjälper dig att skapa unika annonser som lockar till klick och att följa upp de olika kampanjerna och annonserna över tid så att ditt arbete med SEM blir kostnadseffektivt. I regel anger man ett maxbelopp för respektive kampanj eller sökord för att undvika att kostnaden drar iväg. Kostnaden påverkas av hur hög konkurrensen är på ditt valda sökord eller sökterm. Det är bra att känna till att du bara betalar när någon faktiskt klickar på din annons. Det finns en risk att annonserna inte genererar intäkter ifall besökarna inte möts upp med ett bra erbjudande efter att de har klickat på annonsen i sökresultatet. Därför är det viktigt att skapa kvalitativa landningssidor kopplade till dina annonser som presenterar relevant innehåll. Hör gärna av dig till oss så berättar vi mer om vi hur vi kan hjälpa dig med SEM.

SEO expert kalmar

MAJDI TIPSAR

- Tekniker på Advisory

- Har du några tips kring SEO?

"Vanligaste problemen som uppstår är att sidan man köpt en gång i tiden inte håller “måttet” idag för att synas bra bland sökmotorerna.

SEO har många regler och faktorer att följa som man inte tänkte lika mycket på för några år sedan. Att en sida ser “snygg” ut betyder inte att sidan kommer få bra resultat.Dålig struktur, mycket bilder och lite text är något vi ofta ser som behöver utvecklas.

Mottot “Content is king” är fortfarande aktuellt när det kommer till att bygga relevans för sökmotorer.
Att sedan strategist strukturera/framhäva rätt content för rätt undersidor är en del av SEO specialisternas grunder.

När du gör en sökning på google vill du oftast ha svar på frågan? samma sak gäller för att framhäva innehåll på sidan. OM du själv tycker att sidan besvarar alla dina frågor har du kommit en god bit på vägen."