Sociala medier

Sociala medier

 Idag nyttjas Facebook, Instagram och LinkedIn av många företag och tjänster. Sociala medier är numera en naturlig del av svenskarnas vardag och mediemix, vilket gör att företag enkelt kan nå och kommunicera med sina kunder. Vi kallar detta för social marknadsföring då användarna integreras på ett eller annat sätt. 

Varför sociala medier
Varför sociala medier

Varför sociala medier

Konceptet bygger på att man snabbt och enkelt ska kunna nå ut med information till sina kunder. Att kontinuerligt se företagets uppdateringar om allt från nya produkter, kampanjer och information kring företaget är även ett enkelt sätt att nå ut till nya målgrupper. 

Satsa på resultatbaserad annonsering

Det är en fantastisk möjlighet att annonsera via Facebook, Instagram och LinkedIn och få tydliga resultat då en stor majoritet av alla privatpersoner och företag använder sociala medier. Man ser också att användarna blir fler och fler för varje år som går, samt att målgruppen bara blir större då även de äldre numera använder sociala medier frekvent.  

Fördelar med skräddarsydd annonsering

Vad som gör sociala medier intressant är att man kan:
→  skräddarsy sina annonser
→ rikta mot en specifik målgrupp

De flesta användarna på Facebook, Instagram och LinkedIn har angett någon form av information. Ålder, region, kön, intressen m.m. Därav blir det enkelt och effektivt att marknadsföra mot en relevant målgrupp.

Varför sociala medier

 Innehåll för olika typer av enheter

 Annonser utformas så att ditt företags uppdateringar sker till en målinriktad publik på både dator, mobil och platta. 

För att lyckas med företagets sociala medier

→ Sätt en tydlig plan för era sociala medier.
→ Välj strategiskt ut bild & text för varje annons.
→ Se till att komma med unikt innehåll som varierar i utformning.

→ Rätt material höjer intresset på annonserna vilket också innebär att fler användare interagerar och klickar sig vidare till den relevanta undersidan.

Kanske det viktigaste för att lyckas:

 Ta hjälp av någon som kan, våra certifierade kampanjmanagers hjälper dagligen företag med lyckade kampanjer & resultatbaserad annonsering.

Behöver ert företag hjälp med sociala medier?

Kontakta Advisory

Växelnummer
0470-590150
kontakt@advisoryab.se


Leveranskontakt
076-020 66 16
eric@advisoryab.se