GOOGLE-ADS SPECIALIST TILL ADVISORY I VÄXJÖ ELLER KALMAR

Brinner du för sökmotormarknadsföring, konverteringsanalyser och att skapa lönsamma kampanjer för våra kunder? Då tycker vi du ska söka rollen som vår nya SEM-specialist!

Om tjänsten

Som SEM-specialist tillhör du vårt team av digitala experter från våra andra befintliga affärsområden.  Hos oss kommer du arbeta med våra kunders  sökmotormarknadsföring och deras betalda placeringar på sökmotorerna. Google Ads, Google Shopping, performance Max och är din hemmabana och du navigerar dig obehindrat genom de olika kampanjtyperna!
Tillsammans med det aktiva arbetet i kampanjerna kommer du också att bistå såväl medieplanerare som social media managers med insikter kring kundernas digitala resa. Vi ser stora synergieffekter i vårt redan befintliga arbetssätt där våra olika affärer tillsammans genererar större värden för kunden, och med dig på plats tror vi vårt erbjudande kan bli än starkare här!

För rätt person med en mer senior erfarenhet finns möjligheten att bli vår Head of SEM som får äga, utveckla och driva hela vår SEM-affär framåt. Vi ser att är den som bygger ditt eget team och tillsammans med övriga kollegor sätter Advisorys SEM-erbjudande gentemot marknaden. Du ansvarar på sikt för flertalet kollegor som finns på kontor på våra olika platser i landet, du blir vårt språkrör för SEM knutet till utbildningar, föreläsningar eller branschträffar och du blir en del av Advisorys ledningsgrupp!

Ditt dagliga arbete

I rollen som ansvarig för våra kunders köpta trafik och tillhörande konverteringsanalyser kommer du utmanas kring kampanjuppsättning, sökordsanalyser, optimerad budgivning statistik och mätbarhet. Uppdragen kommer med en stor variation på kunder vilka sträcker sig från lokala till nationella varumärken. Vi tror du är en person som drivs av att få nyttja både din analytiska och kreativa förmåga för att utveckla lönsamma strategier i våra köpta kamapnjer. Genom optimerad trafikanskaffning och noggrann mätbarhet kring kampanjernas konverteringsmål skapar vi lönsamhet för våra kunder!

Om dig

Vi ser gärna att du som personen är en lika van teamplayer som någon som står nära kunden och gemensamt följer upp, utvärderar och utvecklar än mer lönsamma strategier inför framtiden! Vi tror du har en flerårig erfarenhet från arbete med digitala kanaler eller har du ett brinnande intresse för digital marknadsföring i stort, men främst inom SEM. Du trivs med att arbeta både strategiskt och operativt med varierande kundprojekt i ett högt tempo. Som person är du nyfiken, analytisk, affärsdriven och har en stark vilja att alltid utvecklas i ditt arbete. Du följer trender, granskar olika lösningar och har ständigt örat mot den digitala rälsen. Du är en person som drivs av att sätta upp lönsamma digitala affärer och se våra kunder vinna!

Du ska ha följande erfarenhet:

  • Erfarenhet av arbete med betalda sökordskampanjer
  • Van vid AB-tester och bencha köpt trafik i olika kampanjstrukturer/miljöer
  • Bekant med Google tag manager för att kunna dra slutsatser och analyser från detsamma.
  • Analysera trafikflöden för optimering av kampanjer och ökad lönsamhet
  • Har kunskaper i Googles tjänster som Google Analytics, Search console, Google my business.
  • Har god förmåga att uttrycka dig i tal & skrift (Engelska och Svenska)

Meriterande att kunna:

  • Certifieringar från Googles partnerprogram
  • Tidigare arbetat på SEO/reklam/mediebyrå
  • Uppsättning av pixlar, Google tag manager eller liknande
  • Erfarenhet från trafikköp i andra digitala kanaler

Övriga villkor för tjänsten

Tjänsten är heltid med placering i Växjö eller Kalmar. (hybridarbete är godkänt)
Fast månadslön med individuell lönesättning, förskottssemester, friskvårdsbidrag och ett separat pensionsspar månatligen.

Ansökan och kontakt

Vi ser fram emot din ansökan. Maila din ansökan till jobb@advisoryab.se 

Har du kompletterande frågor kring tjänsten är du välkommen att maila till Kristoffer på 

Intervjuer sker löpande och tillträde kan ske omgående eller enligt ÖK!